Trädgårdskläder

Trädgård och fritidskläder – finns det kläder som passar i båda sammanhangen?

Att ha rätt kläder när man arbetar i trädgården eller tillbringar tid utomhus är viktigt för både komfort och funktionalitet. Men kan kläder användas för båda ändamålen? Svaret är ja! Här är några tips och förslag på kläder som fungerar lika bra i trädgården som på fritiden.

Funktionella byxor

För trädgårdsarbete och fritid är byxor med hög funktionalitet ett måste. Välj byxor som är slitstarka, lätta och har flera fickor för förvaring av verktyg. Stretchiga byxor är också ett utmärkt val då de ger god rörelsefrihet för alla typer av aktiviteter.

Skjortor

En lätt och luftig skjorta är ett bekvämt alternativ för både trädgårdsarbete och fritid. Välj skjortor i material som andas bra och som inte begränsar din rörelsefrihet. Skjortor med långa ärmar skyddar även mot solens skadliga strålar.

Arbetsjackor

En bra arbetsjacka är en oumbärlig del av både trädgårdsarbete och fritid. Välj en jacka som är slitstark och vind- och vattenavvisande för att hålla dig varm och torr. Jackor med flera fickor ger också gott om plats för att förvara verktyg och andra småsaker.

Topplista – fritidskläder som går att ha i trädgården

När du är klar med trädgårdsarbetet är det skönt att byta om till något bekvämt men ändå snyggt. Välj fritidskläder i mjuka och sköna material, såsom bomull eller polyester, för att få den rätta kombinationen av komfort och stil.

  1. Fjällräven Övik Shorts – Dessa shorts är gjorda av G-1000-material som är slitstarkt och vattenavvisande. De har också flera praktiska fickor för att hålla trädgårdsverktyg och andra nödvändigheter nära till hands.
  2. Helly Hansen Workwear Chelsea Evolution Shorts – Dessa shorts är speciellt utformade för att tåla hårda arbetsförhållanden och är gjorda av stretchigt och slitstarkt material. De har också flera praktiska fickor och en justerbar midja för en bekväm passform.
  3. Patagonia Men’s Long-Sleeved Fjord Flannel Shirt – En långärmad skjorta är alltid ett bra val för trädgårdsarbete, och denna från Patagonia är gjord av mjuk och bekväm ekologisk bomull. Den är också slitstark och hållbar för att stå emot arbete i trädgården.
  4. Carhartt Workwear Pocket T-shirt – En klassisk t-shirt är ett bra val för varmare dagar i trädgården. Denna t-shirt från Carhartt är gjord av mjuk bomull och har en bröstficka för att hålla verktyg nära till hands.
  5. The North Face Men’s Hedgehog Fastpack Mid GTX – Ett par bekväma och hållbara skor är viktigt för trädgårdsarbete, och dessa kängor från The North Face är en utmärkt val. De har en vattentät GORE-TEX-membran och en robust sula för att klara av alla terräng.

Så om du letar efter fritidskläder som fungerar bra i trädgården, se till att ta en titt på dessa alternativ.

Sammanfattningsvis finns det definitivt kläder som fungerar lika bra i trädgården som på fritiden. Byxor med hög funktionalitet, luftiga skjortor, slitstarka arbetsjackor och sköna fritidskläder är alla utmärkta val för den som vill ha kläder som passar för både trädgårdsarbete och fritid.