Bästa spinnspöt 2023

Fiske är en av de mest populära utomhusaktiviteterna i Sverige, och det finns inget bättre sätt att njuta av det än med rätt utrustning. Ett spinnspö är en viktig del av fiskeutrustningen, och det finns många olika modeller att välja mellan. Här är en lista över de bästa spinnspöna för 2023.

Spinnspön är en av de mest populära fiskespötyperna i Sverige och Norden. De är lätta, känsliga och ger bra kastlängd. Spinnspön har en trigger på undersidan och ett rullfäste på ovansidan av spöt för användning med en multirulle. De är perfekta för allt från abborre till öring och gädda.

När du väljer ett spinnspö är det viktigt att tänka på dess längd, aktion, styrka och material. Längden på spöt beror på vilken typ av fiske du ska utföra. Ett kortare spö är lämpligt för mindre vattenkroppar och lättare beten medan ett längre spö ger dig bättre kastlängd och kontroll över större beten.

Aktionen på spöt beskriver hur mycket det böjer sig när du kastar eller drillar fisken. En snabb aktion innebär att spöt böjer sig närmare toppen, vilket gör det mer känsligt och lättare att känna av fisken. En långsam aktion innebär att spöt böjer sig närmare handtaget, vilket gör det mer lämpligt för tunga beten och större fiskar.

Styrkan på spöt beskriver hur mycket vikt det kan hantera utan att brytas. Detta beror på vilken typ av fisk du ska fånga och vilken typ av bete du använder. Ett spö med medelstark styrka fungerar bra för de flesta situationer.

Materialvalet är också viktigt när du väljer ett spinnspö. Kolfiber är det vanligaste materialet eftersom det är lätt, starkt och känsligt. Glasfiber är också ett alternativ, men det är tyngre än kolfiber.

Här kommer vår bäst i test topplista på dem fem bästa spinnspöna 2023:

  1. Shimano Expride Spinningspö: Detta spö rankas som bäst i test och är ett pålitligt allround-spö för de flesta situationer. Det är 218 cm långt, har en snabb aktion och medelstark styrka. Shimano Expride Spinningspö är tillverkat av kolfiber och har en egenutvecklad CI4+ rullstol och Fuji SIC-spöringar som gör det superlätt. Detta spö passar perfekt för all möjlig typ av fiske här i Sverige och Norden, från abborre till öring.
  2. Abu Mass Beat 2: Detta spö rankas som det bästa spinnspöt för abborre. Det är 210 cm långt, har en snabb aktion och medelstark styrka. Abu Mass Beat 2 är tillverkat av kolfiber och har en känslig topp som gör det lätt att känna när fisken drar.
  3. Daiwa Tatula Spinnspö: Detta spö rankas som det bästa spinnspöt för gädda. Det är 240 cm långt, har en snabb aktion och medelstark styrka. Daiwa Tatula Spinnspö är tillverkat av kolfiber och har en känslig topp som gör det lätt att känna av fisken,
  4. Shakespeare Ugly Stik Elite Boat Spinnspö: Detta spö rankas som det bästa spinnspöt för havsfiske. Det är 213 cm långt, har en snabb aktion och medelstark styrka. Shakespeare Ugly Stik Elite Boat Spinnspö är tillverkat av glasfiber och grafitsammansättning vilket gör det mycket hållbart.
  5. 13 Fishing Fate Black: Detta spö rankas som det bästa billiga spinnspöt. Det är 213 cm långt, har en snabb aktion och medelstark styrka. 13 Fishing Fate Black är tillverkat av kolfiber och har en känslig topp som gör det lätt att känna ryck från risken.

Hoppas detta hjälper dig!