Naturkompaniet

Naturkompaniet är ett bolag som sålt friluftskläder och utrustning i butik under en lång period bakåt i tiden. Man har en häftig historia då man 1931 grundades av svenska scoutrörelsen och hade länge namnet Scoutvaror. 1991 så bytte man varumärke till Naturkompaniet som vi på fritidskläder24 uppfattar vara väl förknippat med deras varumärke. I den här artikeln är det tänkt att du ska få dig en bild kring hur det är att handla av Naturkompaniet online och vad du kan tjäna på det. Artikeln innehåller allt ifrån rabattkoder till bra tips kring produkter så vi rekommenderar att du går igenom den innan du tar ditt köpbeslut kring friluftskläder och/eller friluftsutrustning.

Det många inte vet är Naturkompaniet sedan 2001 är uppköpta av Fenix Outdoor. Detta är en koncern som startades av den i branschen kända Åke Nordin och Fjällräven 1960. Bolaget har varit noterat på Schweiz-börsen men är åter på svenska OMX Stockholmsbörsen medan huvudkontoret är kvar i Zug, Schweiz. Med tanke på detta så är det ingen överaskning att Fjällräven framhävs väl i Naturkompaniets utbud där det säkerligen är en storsäljare.

Naturkompaniet har bedrivit ett bra arbete kring miljö och hållbarhet med den minnesvärda Green Friday kampanjen 2017 och priser inom området. Ett stort plus måste vi också ge för den största och bästa friluftstidningen Naturkompaniet 365 som ger inspiration kring resor och friluftsliv i sina återkommande publikationer.

Naturkompaniet skulle vi säga skiljer oss en del mot Outnorth som är liknande online-butik, detta då de även fokuserar på andra Europeiska märken men man kan även här säga att den skandinaviska trenden och att kläderna ska passa i vårt klimat är starkt när det gäller produktutbudet.

Naturkompaniet online

Naturkompaniet har ett stort utbud av onlinevaror ifrån bl.a. Fjällräven, Patagonia, Tierra och Barbour. Man täcker online in alla säsonger, dam och herr samt friluftsutrusntning som tält och kökkök. Vi kan inte komma på något inom friluftsområdet som saknas hos Naturkompaniet och har ni tips på märken eller produkter är vi säkra på att de tacksamt mottar tips. Det känns som Naturkompaniet alltid ligger steget före och så fort man hör om något nytt märke eller pryl så hittar man de i webshoppen. Just deras webshop ska de ha stor eloge för då den är tydligt uppbyggd med olika kategorier och en rabattdel under outlet.

Naturkompaniet rabattkod

Naturkompaniet har för närvarande ingen generell rabattkod, tex vid första köp men de har en bra outlet där det går att göra fynd. Ett tips är även att gå med i deras kundklubb där alla köp ger bonouspäng. Du får även det tidigare nämnda Naturkompaniet 365 helt gratis. För att nyttja din bonus på Naturkompaniet ska du handla för minst 2000 sek. Då får du en bonuscheck skickad till dig på 2 % av dina köp. Så om du handlar för 10 000 SEK hos Naturkompaniet ett år får du 200 SEK tillbaka i bonus (rabatt). Rabatten skickas då via e-post (miljövänligt) i början av det kommande året.

Naturkompaniet omdöme

Friluftskläder24 hittar 87 omdömen online med 3,9 i snitt-betyg när det kommer till recensioner år 2022. Detta innebär att man har ett bra betyg som ligger helt klart över medel. Vi kan tänka oss att den här kundgruppen ställer högra krav och vill att allt material ska passa perfekt så att ha så lite klagomål är beundransvärt (tänk på att det ofta är kritiska röster som skriver online). Om du är en nöjd kund hos Naturkompaniet tycker vi att du ska hjälpa dem och ge en bra recension online.

Naturkompaniet leveranstider

Naturkompaniet brukar ha leverantid på ca 2-5 dagar så länge produkterna är online. När vi beställt online därifrån så har vi separerat beställningen för att få det som är i lager snabbare och inte behöva vänta på de produkterna. Men om du vill göra en miljövänlig beställning så kan du göra en stor beställning på allt du behöver.

Naturkompaniet fraktkostnad

Det är gratis frakt när det gäller att göra en beställning till en av Naturkompaniets butiker. Det kan ju vara lägligt om man vill i lugn och ro jämföra hemma och sen kunna hämta allt smidigt utan att göra samma process i butik. Upp till 495 SEK så kostar frakten 50 SEK till ombud och 129 SEK till hemmet men om ordervärde överstiger 495 SEK är frakten gratis. Skönt att inte betala något extra om man vill få hem varor över det beloppet med andra ord. Tänk också på din kostnadsbesparing i tid på att beställa hemifrån, särskilt om du inte bor nära någon av butikerna.

Naturkompaniet retur

Naturkompaniet skickar med en retursedel och retur av varan är gratis. Vill du skicka tillbaka en vara ska du ha full återbetalning i enlighet med deras villkor.