Bästa isborrarna

Isborrar är en viktig del av fisket på isen. Det finns två huvudtyper av isborrar: manuella och motoriserade. Manuella isborrar är lätta att använda och kräver ingen ström, medan motoriserade isborrar är snabbare och mer effektiva men kräver ström.

Isborrar finns i flera olika dimensioner, och det kan ibland vara svårt att välja. De vanligaste dimensionerna på isborrar är 110, 130, 150, 200 och 250mm. 110mm är tävlingsfiskarens favorit, här prioriteras borrens låga vikt samt att snabbt och lätt ta sig igenom isen. I tävlingssammanhang är det sällan fråga om stor fisk därför väljer de flesta en borr runt 110mm. 130mm får räknas som allroundborren, här får du ett tillräckligt stort hål för att få upp abborrar, regnbågar och rödingar upp till ett par kilo. 150mm om du verkligen vill ha en borr som klarar de flesta typer av isfiske, helt klart att föredra om du fiskar mycket öring, röding och gös från isen. Även vid laxfisket är en borr på minst 150mm att föredra. 200 & 250mm när du är ute efter de största fiskarna från isen, ett måste till gäddfisket eller de största regnbågarna, rödingarna och öringarna.

Här är en lista över de fem bästa isborrarna 2023:

  1. iFish 43cc 200mm: Bästa motoriserade isborren enligt oss på Fritidskläder24 . Detta är en högpresterande och kraftfull isborr som är lätt att använda och som passar alla typer av isar.
  2. Mora Ice Bee: Bästa skruvdragarborren 2023. Denna borrmaskin har en ergonomisk design som gör den bekväm att använda under långa perioder.
  3. Heinola Original: Bästa manuella isborren enligt oss på Fritidskläder24.se. Denna borrmaskin är lätt att använda och kräver ingen ström, vilket gör den till ett utmärkt val för fiskare som vill ha en mer traditionell upplevelse.
  4. Rapala UR Evo Green Isborr: En handdriven isborr som tar sig igenom alla typer av isar, rankad högt i sammanställningen från Pristest.se . Denna borrmaskin har en ergonomisk design som gör den bekväm att använda under långa perioder.
  5. Fishman Motorisborr 150 Mm: En högpresterande och robust motoriserad isborr med ett borrdjup på 93 cm som passar alla typer av isar .