Primus

Primus: Eldens Mästare Sedan 1892

När det kommer till utomhusspisar och köksutrustning för äventyr, är det få märken som har den historia och det rykte som Primus har. Med över ett sekel av innovation och kvalitet bakom sig, fortsätter Primus att vara en av de mest betrodda namnen inom outdoor-köksutrustning. I denna artikel ska vi utforska Primus’ resa, deras bidrag till friluftslivet och vad som gör dem så speciella.

En glödande början – Primus historia

Primus grundades 1892 i Stockholm av Frans W. Lindqvist och Johan Viktor Svenson. De introducerade världens första så kallade “soot-free” kerosenspis – en innovation som skulle förändra sättet människor lagade mat utomhus. Denna första spis var så framgångsrik att namnet “Primus” ofta blev synonymt med alla typer av kerosenspisar, oavsett märke.

Friluftsmatlagning

Primus har alltid legat i framkant när det gäller att utveckla ny teknik. Genom åren har de introducerat en rad produkter som har gjort matlagning i det fria enklare, säkrare och mer effektiv:

  1. Stormkök: Lätta, kompakta och otroligt effektiva, dessa kök har blivit standard för många vandrare och campare.
  2. Multifuel-spisar: Dessa spisar kan använda flera olika bränslen, vilket gör dem idealiska för internationella resor där tillgången på bränsle kan variera.
  3. Eco-friendly bränslen: Primus har även tagit steget mot mer miljövänliga bränslealternativ, vilket minskar påverkan på miljön.

Bäst i Test: Primus Produkter 2023

ProduktKategoriBetyg (av 5)Anmärkningar
OmniLite TiMultifuel-spis4.5Lättviktig, bränner flera typer av bränslen.
PrimeTech Stove SetStormkök5Effektivt, med integrerad värmesköld och non-stick beläggning.
CampFire PlateMatlagningstillbehör4.7Robust rostfritt stål, perfekt för campfire matlagning.
Power GasGaspatron4.8Ren och effektiv förbränning, fungerar bra i kallt klimat.
Essential Trail KitStormkök4.6Lätt, kompakt och prisvärt alternativ.

Hållbarhet i fokus

Förutom att skapa produkter av hög kvalitet har Primus också ett starkt fokus på hållbarhet. De strävar efter att minimera sin påverkan på miljön genom hållbara tillverkningsprocesser, miljövänliga material och genom att uppmuntra återanvändning och reparation snarare än konsumtion.

Vad Säger Äventyrarna?

Äventyrare över hela världen, från polarutforskare till bergsbestigare, har lita på Primus’ produkter. Tillförlitligheten, effektiviteten och den långa livslängden hos deras spisar har gjort dem till ett självklart val för dem som står inför de tuffaste förhållandena på planeten.

Sammanfattning

Primus har en rik historia av innovation och kvalitet. Genom att kombinera svensk ingenjörskonst med en passion för friluftsliv har de skapat en rad produkter som har förändrat sättet vi tänker på matlagning i det fria. Oavsett om du är en helgutflyktare eller en professionell äventyrare, har Primus något att er