Klättermusen

Klättermusen: Från Fjällen till Staden med Svensk Design

I hjärtat av den svenska fjällvärlden har Klättermusen, sedan 1975, skapat innovativa och hållbara friluftsprodukter. Detta märke, som har sitt ursprung i Åre, kombinerar skandinavisk design med funktion och hållbarhet, vilket gör det till ett föredömligt val för såväl alpina äventyrare som urbana pendlare.

Klättermusens Ursprung och Filosofi

Pionjärer sedan 1975: Klättermusen grundades av en grupp klättringsentusiaster som var missnöjda med den utrustning som fanns tillgänglig på marknaden. De började med att designa ryggsäckar och klätterutrustning, vilket sedan utvecklades till en fullständig outdoor-kollektion.

Bakom Namnet: “Klättermusen” översätts till “The Climbing Mouse” på engelska. Detta speglar märkets initiala fokus på klättring, men även deras uppmärksamhet på detaljer, precis som en mus.

Hållbarhetsmål: Klättermusen är känt för sin starka förpliktelse till hållbarhet. De strävar efter att skapa produkter som varar länge, minskar miljöpåverkan och sätter standarden för ekologisk design inom friluftsindustrin.

Teknologi och Innovation

Eco-Shell: Klättermusen har utvecklat sin egen vattentäta men andningsbara membranteknologi kallad Eco-Shell, vilket minskar användningen av miljöfarliga kemikalier.

Duracoat™: En unik beläggning som förstärker ytan på Klättermusens produkter, vilket ökar hållbarheten och livslängden för plaggen.

Bäst i Test: Klättermusen Produkter 2023

ProduktKategoriBetyg (av 5)Anmärkningar
Mithril JacketVind- och vattentät jacka5.0Ultra-resistent med Eco-Shell teknologi. Lätt och hållbar.
Ratatosk 2.0Ryggsäck4.9Robust och ergonomisk. Perfekt för dagsturer och klättring.
Einride PantsByxor4.8Tillverkad av organisk bomull och förstärkt med Duracoat™.
Freke SalopetteVinterbyxor4.9Värmande, vindtät och med hög slitstyrka för vinterturer.
Eir T-ShirtFunktionströja4.7Tillverkad av merinoull. Fukttransporterande och luktresistent.

Hållbarhet i Kärnan

Hållbarhet har alltid varit en central del av Klättermusens DNA. Märket är känd för att använda återvunna och ekologiska material utan att kompromissa med produktens kvalitet och hållbarhet.

Miljöpriser: Klättermusen har belönats med flera prestigefyllda utmärkelser för sitt engagemang för hållbarhet, inklusive sina ansträngningar för att minska koldioxidutsläpp och vattenförbrukning i sin produktion.

Skötselråd: Mest Ute av Din Klättermusen-Utrustning

Även om Klättermusens produkter är designade för att hålla, finns det sätt att förlänga livslängden ytterligare:

  1. Tvätt: Använd milda tvättmedel och följ alltid tvättråden på plagget. Undvik att torktumla produkter om det inte särskilt rekommenderas.
  2. Förvaring: Håll din utrustning torr och ren när den inte används. Förvara i en sval, torr plats borta från direkt solljus.
  3. Reparationer: Istället för att kasta och köpa nytt, försök att reparera mindre skador.