Bästa fiskehåven 2023

En fiskehåv är en viktig utrustning för fiskare som vill fånga fisk på ett säkert och effektivt sätt. Det finns flera olika typer av fiskehåvar att välja mellan, inklusive teleskopiska, ihopfällbara och paraplyhåvar. Valet av håv beror på personliga preferenser och behov.

Det är viktigt att välja en fiskehåv med tillräckligt djupt nät för fisken. Detta minskar risken för skador på fisken vid catch and release-fiske. En normalstor fiskehåv klarar i regel en vikt på cirka 4 kg.

  1. BFT Vertical Net Fiskehåven: Enligt Fiskesajten är detta den bästa fiskehåven på marknaden. Håven har ett gummerat nät och en platt botten som minimerar risken för skador på fisken. Dessutom är håven utrustad med ett teleskopiskt skaft som ger en justerbar längd mellan 110 och 200 cm. Med en nätöppning på 70 x 60 cm och ett nätdjup på 55 cm, kan BFT Vertical fiskehåv hantera en mängd olika fiskstorlekar. Oavsett om du siktar på mindre fiskar eller tar sikte på de större arterna, kommer denna håv att vara upp till uppgiften.
  2. BFT Monster fiskehåv: Denna modell är en större variant av Vertical-modellen, vilket gör den idealisk för att hantera större fiskarter. Om du regelbundet fiskar för arter som gädda eller andra stora rovfiskar, är detta definitivt håven för dig. Dess nätöppning på 80 x 75 cm och nätdjup på 85 cm gör den kapabel att säkert och effektivt hantera stora fångster.
  3. Fladen Maxximus Allround Håv: Denna mångsidiga modell är designad för att vara lämplig i en mängd olika fiskesituationer. Håven har ett fiskvänligt gumminät, vilket är ett viktigt element att tänka på för att minska risken för skador på fisken vid catch and release-fiske. Dess långa skaft, med en längd på 130 cm, underlättar inhåvandet och ger dig extra räckvidd när du behöver det som mest.
  4. Wiggler Trähåv med gumminät: Denna håv har en klassisk design med träram och gumminät. Nätet är mjukt och skonsamt mot fisken, vilket gör det till ett bra val för catch and release-fiske. Håven har också en praktisk krok som gör det lätt att hänga upp den när den inte används.
  5. Scierra Öringhåv: Denna håv är speciellt utformad för öringfiske och har ett smalt nät som gör det lättare att hantera fisken i vattnet. Nätet är också mjukt och skonsamt mot fisken, vilket minskar risken för skador vid catch and release-fiske.

Hoppas detta hjälper dig att hitta rätt fiskehåv!