Cykelkläder

CYKELKLÄDER FÖR ALLA CYKLISTER

Att välja rätt cykelkläder kan göra skillnaden mellan en bekväm och en obekväm cykeltur. Oavsett om du cyklar för nöje eller träning finns det cykelkläder som passar dina behov. I vilket syfte du behöver dina cykelkläder kan vara avgörande för användning. Exempelvis krävs det ju mindre sportiga kläder om du har en elcykel än om du tävlingscyklar. I denna guide kommer vi att diskutera några av de bästa cykelkläderna på marknaden.

CYKELTRÖJOR

En cykeltröja är en viktig del av cykelklädseln eftersom den ger ventilation och skydd mot väder och vind. Några populära märken för cykeltröjor inkluderar Castelli, Pearl Izumi och Rapha. Här är en topplista över de bästa cykeltröjorna:

PlaceringModellMärkeKommentar
1Castelli AeroCastelliTillverkad av högkvalitativt material som ger utmärkt ventilation och fukttransport. Aero är en lätt och bekväm cykeltröja som ger en aerodynamisk passform.
2Pearl Izumi PROPearl IzumiTillverkad med PRO Transfer-materialet som ger utmärkt fukttransport och ventilation. PRO är en lätt och bekväm cykeltröja som ger en bra passform och skyddar mot UV-strålar.
3Rapha ClassicRaphaTillverkad av mjukt och andningsbart material som ger hög komfort under cyklingen. Classic är en stilren cykeltröja med en bekväm passform och många funktionella detaljer, som tre bakfickor och en dragkedja för ventilation.
4Gore Wear C5Gore WearTillverkad med Gores Windstopper-teknologi, som ger skydd mot vind och kyla. C5 är en mångsidig cykeltröja som fungerar lika bra under höst- och vårpassets som under vinterns kalla dagar.
5Bontrager VelocisBontragerTillverkad med mjukt och stretchigt material som ger hög komfort och rörelsefrihet under cyklingen. Velocis är en teknisk cykeltröja med många funktionella detaljer, som dragkedjor för ventilation, reflekterande detaljer och tre bakfickor.

CYKELSHORTS

Cykelshorts är en annan viktig del av cykelklädseln eftersom de ger komfort och skydd under långa cykelturer. Några populära märken för cykelshorts inkluderar Assos, Castelli och Gore Wear. Här är en topplista över de bästa cykelshortsen:

Här är en topplista över de bästa cykelshortsen:

PlatsModellKommentar
1Assos Equipe RS S9 Bib ShortsSpecialdesignade sitsdynor med en anpassningsbar “kuber” teknologi för att ge perfekt stöd och komfort.
2Rapha Pro Team Training Bib ShortsSnygg design med ett avancerat material som ger extra stöd och kompression. Perfekt för längre cykelturer.
3Castelli Free Aero Race 4 Bib ShortsDesignad för att minimera luftmotståndet och öka aerodynamiken. Tillverkad av högkvalitativt material som ger extra stöd och komfort.

CYKELJACKOR

Cykeljackor är viktiga för att skydda dig mot vind, regn och kyla under cyklingen. Några populära märken för cykeljackor inkluderar Gore Wear, Castelli och Rapha. Här är en topplista över de bästa cykeljackorna:

PlatsModellKommentar
1Gore Wear C7 Gore-Tex Shakedry JacketHelt vattentät och vindtät med Shakedry-teknologi som gör att vatten droppar av jackan när den skakas. Lätt och andningsbar. Perfekt för cykling i alla väderförhållanden.
2Castelli Alpha ROS 2Vindtätt och vattenavvisande med imponerande isoleringsförmåga. Tight passform minskar luftmotståndet och ökar aerodynamiken.
3Rapha Classic Winter JacketKombination av vind- och vattenavvisande material med en mjuk, borstad insida för extra isolering och komfort. Funktionella detaljer som stor bakficka med dragkedja och reflexdetaljer för ökad synlighet på natten.