Outnorth

Outnorth är en online butik som säljer en stor mängd märken via sin webshop. De har en inriktning där de är fokuserade på skandinaviska outdoor-märken vilket gör de väldigt anpassade för om du är ute mycket i naturen här i Norden. Outnorth grundades redan 1926 som ett Kalmar-bolag och har framgångsrikt tagit vägen in i online-handeln 2005 och hade innan dess helt riktat in sig på försäljning av friluftskläder. De har även två fysiska butiker, sitt huvudkontor i Växjö och laget i Hisingen Göteborg som ligger bra till när kläder fraktas in från hela världen.

Fördelen med Outnorth är att de väljer friluftkläder från nordiska märken, inte uteslutande men främst. De har även ett bra system när det gäller testning av kläder där de gör mycket tester runt Göteborg och Småland. De har frlluftskläder, friluftsskor och annan utrustning valbara i sin webshop. Av de märken som Outnorth är återförsäljare av så hittar du bl.a. Didrikssons, Haglöfs, Urberg Skandinavien, Exped.

Nackdelen skulle kunna vara att inte alla märken går att hitta på Outnorth så som Revolution Race som än så länge bara verkar sälja från sin hemsida. Men så gott som det mesta i övrigt kan du hitta på Outnorth vilket säger en hel del om deras bredd.

Outnorth rabattkod

Outnorth har ofta många bra erbjudanden på sin hemsida. Just nu har de 35 % rabatt på utvalda märken om du anger koden OUT-BRANDS. Se det som en outlet online helt enkelt där då får schyssta outdoor-kläder till ett nedsatt pris. På vintern brukar försäljningen vara lite lägre så då kan det vara bra att slå till inför nästkommande sommarhalvår. Kika alltid in här på Fritidskläder24.se för att hitta aktuella Outnorths rabattkoder och rabatter.

Outnorth omdöme

Har hittat 1425 omdömen online kring Outnorth vilket är ett stabilt urval för att kunna säga något om ett betyg. De snittar på 3,7 i betyg vilket är över snittet online. Det är ju oftast icke nöjda kunder som orkar lägga betyg online generellt och som drar snittet. Ta betyg som du läser kring Outnorth med en nypa salt. Allt som allt kan man säga att de är ett seriöst bolag som gör sitt bästa för att hålla snabba leveranser till bra priser. Fritidskläder24 bedömer att Outnorth gör mycket för friluftslivet och ska ha extra beröm för sitt sponsorskap att friluftsorganisationer.

Outnorth leveranstid

Vanligtvis så brukar det inte ta mer än 1-3 dagar att få ditt paket från Outnorth. Man kan ju dock tänka sig att om du bor i Göteborgsområdet så borde leveransen ske inom 1-2 dagar då lagret ju Liger på Hisingen medan du som Stockholmare troligtvis får ett Outnorth paket inom 2-3 dagar.

Outnorth retur

Outnorth har 30 dagars fri retur och står för frakten tillbaka. Det är något som är väldigt positivt då många online butiker gått ifrån fri retur. Vår rekommendation är att tänka igenom ordentligt innan du beställer online från Outnorth och att ambitionen är att inte behöva skicka tillbaka så miljöpåverkan blir så lite som möjligt. Sen ska man ju inte ha klimatångest för att man beställer online vs butik. Om du köper frilutfskläder i Outnorths butik så har de ju ändå fraktats dit