Bästa löparvästen

Vid längre löprundor är det praktiskt att använda en löparväst för att säkerställa tillräcklig vätskeintag och för att bära med sig nödvändiga prylar. En bra löparväst bör ha en passform som inte påverkar löpningen negativt. I den här artikeln går vi igenom de bästa löparvästarna för både dam och herr, baserat på våra tester och recensioner.

Bäst i test: Salomon Active Skin 8 With Flasks

Egenskaper:

 • Packvolym på 4 liter
 • Anpassad för vätskesystem
 • Två flaskor på 500 ml medföljer
 • Reflekterande detaljer och visselpipa
 • Öglor för stavar
 • Finns i flera färger

Salomon Active Skin 8 With Flasks är vår bästa löparväst i testet. Den har anpassat vätskesystem, smart förvaring och en bekväm passform. Perfekt för längre löprundor.

Bästa passform: Salomon Adv Skin 12 With Flasks

Egenskaper:

 • Packvolym på 12 liter
 • Anpassad för vätskesystem på 1 liter
 • Två mjuka flaskor medföljer
 • Fästen för gåstavar
 • Finns i flera färger

Salomon Adv Skin 12 With Flasks erbjuder en hög volym, anpassat vätskesystem och enastående passform. Den är perfekt för längre distanser och tävlingar.

Bästa dam: Salomon Women’s Active Skin 8 With Flasks

Egenskaper:

 • Packvolym på 8 liter
 • Anpassad för vätskesystem på 1 liter
 • Två mjuka flaskor på 500 ml medföljer

Salomon Women’s Active Skin 8 With Flasks är speciellt designad för kvinnor, med extra bekvämlighet och ventilation. Den har en perfekt passform för kvinnors anatomi.

Bästa herr: Silva Strive Light Black 5 M

Egenskaper:

 • Packvolym på 5 liter
 • Fickor för vätskeblåsa, två flaskor ingår
 • Reflekterande detaljer och visselpipa

Silva Strive Light Black 5 M är en lätt och flexibel löparväst med optimal packvolym. Den är speciellt utformad för herr och erbjuder många smarta funktioner.

Bästa lätta: Silva Strive Ultra Light

Egenskaper:

 • 6 fickor, varav en med dragkedja
 • Fickor för mjuka flaskor (köps separat)
 • Reflekterande detaljer och visselpipa

Silva Strive Ultra Light är Silvas lättaste och smidigaste löparväst tillverkad i mesh. Den är idealisk för löpare som prioriterar vikt och ventilation.

Skillnaden mellan löparväst och löparryggsäck

En löparväst har en nära passform och mindre volym jämfört med en löparryggsäck. Den är idealisk för kortare turer och fokuserar på att ge löparen enkel åtkomst till vätska och nödvändiga prylar. Löparvästar passar bra för både hobbyspringare och professionella långdistanslöpare.

Olika modeller av löparvästar

Det finns löparvästar för alla, från nybörjare till avancerade löpare. Hobbyvästar är något tyngre och prisvänliga, medan proffsmodellerna är lättare och erbjuder högre prestanda. Det är viktigt att välja en modell som passar dina behov och löpvanor.

Hur mycket vätska behövs under en löptur?

Vätskebehovet varierar beroende på faktorer som temperatur, distans och intensitet. Vid längre turer kan du behöva upp till 2,5 liter vätska per timme. En löparväst med plats för mjuka vattenflaskor eller vattenblåsa hjälper dig att hålla vätskebalansen.

Löparvästens volymkapacitet

Löparvästar finns i olika storlekar, från små och smidiga med en volym på 1-2 liter till större modeller som rymmer upp till 15 liter. Valet av volym beror på löpturens längd och karaktär. De flesta löpare väljer en väst med en volym på 1,5-7 liter.

Löparvästens vätskesystem

Löparvästar är utformade för smidig åtkomst till vätska. De flesta har platser för mjuka vattenflaskor på axelremmarna eller en vattenblåsa i huvudfacket. Det flexibla sugröret möjliggör enkel drickning under löpningen.

Löparvästens förvaringsmöjligheter

Utöver vätskeförvaringen erbjuder löparvästar plats för andra nödvändigheter som energibars, geléer och nycklar. En balanserad viktfördelning är viktig för att undvika obehag. Vanliga förvaringsmöjligheter inkluderar axel- och sidofickor samt ett huvudfack på baksidan.

Löparvästens komfort och passform

En löparväst ska sitta bekvämt och inte skava eller gnaga under löpningen. Justerbara remmar och elastiska material möjliggör en individuell passform. Många löparvästar är designade för att följa kroppens rörelser och minimera studsig rörelse.

Reflekterande detaljer och säkerhetsfunktioner

För löpning i svagt ljus eller mörker är reflekterande detaljer viktiga för ökad synlighet. Många löparvästar har även en visselpipa för nödsituationer. Säkerhet bör alltid vara en prioritet vid löpning, särskilt vid kvällstid.

Sammanfattning

Att välja rätt löparväst är avgörande för en bekväm och smidig löpning. Salomon Active Skin 8 With Flasks utmärker sig som bäst i test med optimal passform och funktioner. För damer rekommenderas Salomon Women’s Active Skin 8 With Flasks, medan Silva Strive Light Black 5 M är ett utmärkt val för herrar. För löpare som prioriterar lättvikt är Silva Strive Ultra Light ett utmärkt alternativ. Kom ihåg att anpassa volymen och funktionerna efter dina specifika behov och löparvanor. Innan du köper, jämför priser och läs recensioner för att säkerställa att du får den bästa löparvästen för dina behov.