Välj rätt plagg för din hockeyträning

Att ha rätt kläder på sig när man tränar hockey är viktigt, både för prestationen och för att undvika skador. Hockeyn ställer höga krav på rörlighet, slitstyrka och fukttransport. Därför är det klokt att välja träningskläder som är anpassade efter sportens specifika behov.

I den här korta artikeln går vi igenom vilka material och egenskaper du ska leta efter när du väljer fritidskläder för hockeyträning. Vi ger konkreta tips på plagg som fungerar bra både på och utanför isen med fokus på svenska hockeyspelare.

Oavsett om du är nybörjare eller har spelat hockey länge, hittar du här råd för att klä dig bekvämt och funktionellt när du lirar.

Så häng med, så kikar vi närmare på vad garderoben för dig som hockeyspelare bör innehålla!

Tänk på följande för val av plagg för din hockeyträning

Undvik bomull (!) – välj istället kläder i funktionsmaterial som polyester eller nylon. Dessa material transporterar bort fukt och svett bättre så du håller dig torr och bekväm under träningen i dina sportkläder.

Tajta, elastiska plagg som sitter nära kroppen är att föredra. De ger bra rörlighet och åker inte upp när du rör på dig. Tights och kompressionsshorts i elastan/spandex är utmärkta val.

Ett underställ i syntetmaterial närmast kroppen är bra att ha under hockeyutrustningen. Det absorberar svett och skyddar huden från skav. Välj gärna ett set med långärmad tröja och långa byxor/tights.

En löst sittande t-shirt eller linne ovanpå understället funkar bra. Undvik för varma plagg, du kommer ändå bli svettig.

Strumpor som går upp en bit på smalbenet och inte glider ner i skridskorna är viktigt för komforten. Här bör du absolut välja slitstarka sportsockar i syntetmaterial.

Kompressionsshorts med inbyggt suspensorium är bekvämt och praktiskt att ha under byxorna. Då slipper du ett extra lager.

Det var ungefär såhär mycket vi ville skriva om utan att ta upp din tid allt för mycket. Lycka till med hockeytränandet!