Bästa flugspöt 2023

Flugspön är en av de mest populära fiskespötyperna i Sverige och Norden. De är lätta, känsliga och ger bra kastlängd. När du väljer ett flugspö är det viktigt att tänka på dess längd, aktion, styrka och material.

Flugspön är en typ av fiskespö som används för att kasta flugor i vattnet. Flugspön är vanligtvis längre och tunnare än vanliga fiskespön och är utformade för att ge fiskaren mer precision och kontroll när de kastar flugor. Det finns många olika typer av flugspön, inklusive spön som är utformade för att användas i sötvatten och saltvatten.

När du väljer ett flugspö är det viktigt att tänka på vilken typ av fiske du planerar att göra. Om du planerar att fiska i sötvatten kan du välja ett spö som är kortare och lättare, medan om du planerar att fiska i saltvatten kan du välja ett spö som är längre och starkare.

Enligt Fritidskläder24 erfarna fiskares test är de tre bästa flugspöna 2023:

  1. Greys K4ST normal: Detta spö rankas som det bästa flugspöt overall. Det är enkelt och lätthanterligt, vilket gör det perfekt för nybörjare som vill lära sig grunderna i flugfiske. Spöet innehåller korkhandtag, WF-lina och tafs. Du behöver alltså inte köpa till några viktiga delar för att börja med flugfisket. Skyddsrör tillkommer för säker transport av spöt.
  2. Greys K4ST+: Detta spö rankas som det bästa flugspöt för nybörjare. Det passar både nybörjare likväl mer erfarna flugfiskare. Detta spö har ett högklassigt korkhandtag som är skönt att kasta med, en bromsförsedd flugrulle i aluminium som är utrustad med WF-lina och tafs. Flugspöet är av klass 5.
  3. Daiwa D Pike: Detta spö rankas som det bästa flugspöt för klass 6 fiske. Det lämpar sig bäst för fiske av öring och regnbågslax, men fungerar även för små laxar. Storleken på spöt passar både för sjunkande och flytande linor/flugor. Alla delar för att utföra flugfiske tillkommer med spöt så det är bara att sätta igång och kasta .