Bästa elutombordare

En elutombordare är en elektrisk motor som används för att driva en båt. De är ett utmärkt alternativ till traditionella bensinmotorer eftersom de är tystare, renare och mer miljövänliga. Det finns flera olika typer av elutombordare på marknaden, och valet av modell beror på båtens storlek, vikt och användningsområde.

Enligt oss finns det några viktiga faktorer att ta hänsyn till när man väljer en elutombordare. Först och främst bör man tänka på båtens storlek och vikt, eftersom detta kommer att påverka vilken typ av motor som behövs. För mindre båtar kan en mindre motor vara tillräcklig, medan större båtar kräver en kraftfullare motor.

En annan faktor att tänka på är hur länge man kommer att använda motorn. Om man planerar att använda den under längre perioder kan det vara värt att investera i en motor med högre effektivitet och längre batteritid. Detta kan hjälpa till att minska kostnaderna på lång sikt.

Elektriska utombordare väldigt lättkörda och tystgående, vilket gör dem utmärkta för fiske och trolling. De ger också mer plats inuti båten vilket skapar möjlighet att få plats med mer fiskeutrustning och annat som kan vara bra att ha med sig på sjön.

Enligt oss på Fritidskläder24 med stor erfarenhet av båtliv är de fem bästa elutombordarna på marknaden just nu följande:

  • Minn Kota Endura Max 50: Bästa allround elbåtmotor.
  • Minn Kota Endura C2 55: Bästa billiga elbåtmotor.
  • Minn Kota Terrova BT 80: Bästa kraftfulla elbåtmotor.
  • Minn Kota Riptide Terrova BT 112: Bästa elbåtmotor för saltvatten.
  • Minn Kota Endura C2 30: Bästa lilla elbåtmotor.

Minn Kota Endura Max 50 är en smidig elmotor med avancerad kontroll och ergonomiskt utformad rorkult som gör det möjligt för användaren att justera rorkulten efter sina behov och förhållanden. Den överträffar konventionella elektriska båtmotorer när det gäller stabilitet och hållbarhet, och är extremt tyst och sval i drift. Dessutom har den banbrytande tekniken – den digitala Maximizer, vilket innebär upp till fem gånger längre driftstid 1.

Minn Kota Endura C2 55 är en billigare variant av Minn Kota Endura Max 50, men har fortfarande en dragkraft på 25 kg/55 lbs och maxeffekt på 50A 12V 1.

Minn Kota Terrova BT 80 är en kraftfull elbåtmotor med en dragkraft på hela 36 kg/80 lbs och maxeffekt på 24V 1.

Minn Kota Riptide Terrova BT 112 är en elbåtmotor som är speciellt utformad för saltvattenmiljöer. Den har en dragkraft på hela 51 kg/112 lbs och maxeffekt på 36V 1.

Minn Kota Endura C2 30 är den minsta av de fem bästa elutombordarna på marknaden just nu, men är fortfarande en mycket kapabel motor med en dragkraft på 13 kg/30 lbs och maxeffekt på 12V 1.