Billiga fritidskläder

Om du är ute efter att hitta billiga fritidskläder eller friluftskläder (outdoor), behöver du inte leta längre! Den här guiden kommer att visa dig hur du kan hitta fritidskläder från välkända märken som uppfyller vissa krav, men ändå är prisvärda.

Varför det är viktigt att investera i kvalitetskläder

Min filosofi är att det är bättre att använda fritidskläder som man kan ha länge och att vi alla bör överge slit- och slängkulturen. På det sättet blir det billigare för dig också än om du måste köpa en ny uppsättning friluftskläder varje säsong. Med det sagt, det kan vara bra att börja med billiga fritidskläder om du vill komma igång snabbt med ditt friluftsliv och prova på det under en säsong.

Var kan du hitta billiga friluftskläder?

En smart strategi för att hitta billiga friluftskläder är att handla direkt från kända varumärken som säljer ut sina modeller för att göra plats för nya kollektioner. Revolution Race är mitt favoritmärke när det gäller billiga friluftskläder, och du kan hitta en hel guide om deras sortiment här på Fritidskläder24. De ligger under snittet för jämförbara “märkes”-friluftskläder och är definitivt prisvärda om du ser till den kvalitet du får för pengarna. Här är några av deras modeller som jag tycker är riktigt prisvärda och billiga:

ModellPris
Nordwand Pro Pants1 495 kr
GPx Pro Pants1 295 kr
Bushwhacker Shorts649 kr
Outdoor Explorer Shorts349 kr
Hike Tights499 kr

Stora onlinebutiker som Outnorth och Naturkompaniet kan också vara en bra källa för billiga fritidskläder. De tar ofta in stora volymer som de måste göra sig av med och det händer ibland att de säljer varor med förlust för att bli av med dem. Men tänk på att det kan finnas en anledning till att en vara reas ut.

Andra prisvärda alternativ

För att jämföra fritidskläder från andra märken har jag också valt ut några billiga alternativ nedan:

MärkeModellPris
FjällrävenHigh Coast Trail Shorts799 kr
HoudiniW’s Lana Shorts549 kr
HaglöfsRidge Tank Top349 kr