Bästa fritidskläderna

Vilka fritidskläder är bäst?

När du ska göra ditt val av fritidskläder så är det många aspekter du kan ta i beräkning. Så som kvalitet, pris och hållbarhet. Att satsa på ett sortiment hos en e-handlare med etablerade varumärken som Outnorth eller Naturkompaniet gör att du ökar sannolikheten för att hitta de bästa fritidskläderna. Men många märken går såklart att hitta ett bredare sortiment direkt på deras egna hemsida och vissa använder inte återförsäljare utan säljer exklusivt på sin hemsida, som Revolution Race. Nedan kommer du finna en sammanställning kring vilka fritidskläder som vi tycker är mest prisvärda på den skandinaviska marknaden 2023.

De bästa fritidskläderna online kan mycket väl vara från Revolution Race som har ett noggrant utvalt sortiment med smarta lösningar när det kommer till fickor, tålighet och design. Tre viktiga parametrar för att man ska känna att man gjort ett bra köp. Nedan kommer vi gå igenom de bästa fritidskläderna alla kategorier utifrån de tester vi gjort vid vandringar längs Höga Kusten, Österlen och Västgötaleden.

De bästa fritidsjackorna

En fritidsjacka är något man ska kunna ge sig ut med i så många väder som möjligt. Självklart så kan man ju behöva tjockare jackor men idag finns det många skaljackor med flera lager som är otroligt varma och som samtidigt andas väl. Men ska man ut mitt i vintern så kan det krävas en dunjacka. Det som är viktigt med fritidsjackor är att de håller för aktivitet och rörelse samt är tåliga och står emot väder och natur.

 1. Revolution Race – Cyclone Rescue Jacka 2.0 från Revolution Race SE är en skaljacka med flera lager som skyddar mot regn och blåst samtidigt som den andas väl. Jackan är även tålig och står emot slitage vilket är viktigt för aktiva personer. Dessutom har jackan smarta lösningar med fickor och ventilationsöppningar som gör den ännu mer praktisk och funktionell.
 2. Fjällräven Expedition Down Lite – Denna jacka från Fjällräven är en riktigt varm jacka med dun som garanterar att du inte fryser på vintern. Jackan har en hög kvalitet och är väldigt slitstark vilket gör att den håller länge. Dessutom är den vindtät och vattenavvisande vilket är en fördel under kalla och blåsiga vinterdagar.
 3. Revolution Race Outdoor Anorak Mud – är en jacka som är tillverkad av högkvalitativt material som är både vind- och vattenavvisande. Anoraken har en unik design med snörning i midjan och huva som gör den extra bekväm och praktisk för utomhusaktiviteter. Den är också försedd med en stor ficka på magen som gör att man kan ha med sig nödvändiga saker på en enkel och smidig sätt.

De bästa fritidsbyxorna

Fritidsbyxor måste stå pall för all sorts terräng men samtidigt inte bli för varma. Det är fördelaktigt enligt oss om man kan ta av den nedre delen och att de går att använda som shorts. Det kan vara svårt att bedöma vädret på förhand och multifunktion på plagg är bra när man ska välja vad som ska användas på ens vandring.

 1. RVRC GP – är de bästa fritidsbyxorna som vi testat. Den har en skön passform med mycket stretch, vilket gör att man rör sig enkelt och smidigt i den. Byxan har också en avtagbar nedre del, vilket gör att man enkelt kan omvandla den till shorts om det blir för varmt. RVRC GP är även slitstark och tålig, vilket gör den perfekt för utomhusaktiviteter som vandring, fjällklättring eller fiske.
 2. Nordwand Pro – är en annan topprekomendation bland fritidsbyxor. Dessa byxor är perfekta för tuffa utmaningar i höga berg. De har en hög midja som ger extra skydd och stöd till midjan och ryggen, samtidigt som de är gjorda av ett tåligt material som klarar av att hantera hårda miljöer. Nordwand Pro har också många praktiska funktioner, som avtagbara knäskydd, flera fickor och justerbara benslut.
 3. Hiball – Hiball är en tredje rekommendation bland fritidsbyxor. Dessa byxor är lätta, stretchiga och mycket bekväma att bära. De är tillverkade av ett tåligt material som står emot slitage och som klarar av att hantera olika väderförhållanden. Hiball har också flera praktiska funktioner, som en justerbar midja och avtagbara benslut, vilket gör dem till ett utmärkt val för alla typer av friluftsliv.

De bästa fritidsskorna

När vi kommer till de bästa fritidsskorna så ska de stå pall för terräng, oavsett vilken väg du vandrar och om går led eller tar dig an nya vägar i naturen. På sommaren kan det vara skönt med låga skor om du vandrar enklare sträckor medan det kan vara bäst med vandringskängor som skyddar anklarna om du ska ut i snårigare natur med stenar och grenar.

 1. Phantom Trail – är en av de bästa fritidsskorna på marknaden idag. Dessa skor har en otroligt stabil och hållbar design som klarar av att hantera tuff terräng och olika väderförhållanden. De är lätta och bekväma att bära samtidigt som de ger stöd och stabilitet till fötterna. Phantom Trail har också många praktiska funktioner, som en vattentät konstruktion och en dämpande mellansula.
 2. Salomon X Ultra 3 GTX – är en annan populär fritidssko för vandring och andra utomhusaktiviteter. Skorna har ett Gore-Tex-membran som håller fötterna torra i regn och våta förhållanden. Sulan ger bra grepp och stöd på ojämna ytor, och skorna har en bekväm passform som gör att du kan ha dem på dig hela dagen utan problem.
 3. Adidas Terrex Swift R2 GTX – är en annan bra fritidssko för utomhusaktiviteter. Skorna har en Gore-Tex-membran som håller fötterna torra, och yttersulan ger bra grepp och stöd på ojämna ytor. Skorna har också en bekväm passform som gör att du kan ha dem på dig hela dagen utan problem.

Bästa fritidsskjortan

En bekväm och snygg fritidsskjorta är ett måste i garderoben för alla som älskar att spendera tid utomhus. Det finns många olika typer av fritidsskjortor att välja mellan, men de bästa är de som kombinerar funktionalitet, stil och komfort. Flanellskjortan är en klassisk favorit som fungerar lika bra i skogen som på stan.

Flanellskjortor är tillverkade av mjukt och varmt material som passar perfekt för kyliga höstdagar eller som lager under en tjockare jacka på vintern. De är också tåliga och hållbara, vilket gör dem perfekta för att bära under aktiviteter som vandring eller trädgårdsarbete. Ett bra alternativ för flanellskjortor är Fjällrävens Ovik Flannel Shirt, som är tillverkad av ekologisk bomull och har en klassisk, tidlös design.

Men flanellskjortan är inte den enda fritidsskjortan att överväga. Här är vår lista över de bästa fritidsskjortorna på marknaden:

 1. Patagonia Fjord Flannel Shirt – En mjuk och bekväm flanellskjorta med en avslappnad passform och tillverkad av ekologisk bomull.
 2. Columbia Silver Ridge 2.0 Flannel Shirt – En mångsidig skjorta som fungerar lika bra för vandring som för vardagsbruk. Tillverkad av snabbtorkande material som håller dig sval och bekväm.
 3. Kuhl Bravado Flannel Shirt – En klassisk flanellskjorta med en modern touch. Tillverkad av mjukt och slitstarkt material som passar för alla typer av utomhusaktiviteter.
 4. Outdoor Research Wayward Sentinel Shirt – En teknisk skjorta som är tillverkad av snabbtorkande material och har en vattenavvisande yta. Perfekt för vandring och andra aktiviteter i regniga förhållanden.
 5. Arc’teryx Elaho LS Shirt – En lätt och stretchig skjorta som är perfekt för varma dagar. Tillverkad av ventilerande material som håller dig sval och torr.