Reportage outdoor

I den här serien är det tänk att vi på Fritidskläder24.se skriver om våra resreportage. Först ut är vår VD Filip som begett sig till norr.

2023-11-23

Ett Fryst Äventyr i Jukkasjärvi: Min Oöverträffade Upplevelse

Jukkasjärvi, Sverige – När jag först anlände till den lilla byn Jukkasjärvi, belägen i hjärtat av svenska Lappland, visste jag att jag var på väg mot ett äventyr som skulle överträffa allt jag tidigare upplevt. Den frusna tundran, det klara norrskenet och den unika upplevelsen av att bo på ett hotell helt och hållet gjort av is, skapade en saga som övergick mina vildaste drömmar.

En Natt på Ishotellet

Ishotellet i Jukkasjärvi är en värld av sin egen. Varje rum är en separat konstinstallation, skulpterad av konstnärer från hela världen. Att ligga på en säng gjord av isblock, insvept i varma renfällar, var en upplevelse som utmanade både min kropp och själ. Trots den omgivande kylan, var värmen från gemenskapen och den konstnärliga skönheten överväldigande.

Dagarna i Vildmarken

Dagarna spenderades med att utforska den tysta, men livfulla, vildmarken. En hundslädeutflykt ledde mig genom snötäckta skogar och över frusna sjöar, där endast ljudet av hundarnas tassar och slädens glid över snön bröt tystnaden. Naturens majestät var påtaglig, med varje andetag fylld av ren och frisk luft.

Norrskenets Dans

Nätterna var magiska. Norrskenet, detta spektakulära naturfenomen, dansade över himlen i ett virrvarr av grönt och lila. Stående under denna kosmiska föreställning, kändes det som om tiden stod stilla, och jag var ett med universum.

Reflektioner och Inspirationer

Denna resa var mer än bara ett fysiskt äventyr; det var en resa inåt. Att vara omgiven av Jukkasjärvis orörda natur och ishotellets konstnärliga underverk, gav mig ett nytt perspektiv på livet och kreativitet. Detta var en plats där naturens och människans skaparkraft smälte samman i en harmonisk symfoni.

Avslutande Tankar

Mitt äventyr i Jukkasjärvi var en påminnelse om vår planets otroliga skönhet och kraft. Det var en erfarenhet som väckte en djupare förståelse för naturens skörhet och behovet av att bevara den för framtida generationer. Jag lämnade Jukkasjärvi med ett förnyat hjärta, inspirerad och redo att möta världen med nya ögon.